Medlemsfest

 
Du har väl inte missat att Friskis firar 40 år i år! Anmälan senast 25 augusti. 
NÄR 8 september kl 18
VAR 4 Krogar
VAD Välkomstbubbel, Grillbuffé, Kaffe och dans
PRIS 200 kr för medlemmar
 
 

Senast ändrad 2018-08-05 20:41.


Medlemsenkät

Vi vill tacka alla som deltog i Friskis&Svettis Växjös medlemsundersökning 2018, det har varit en värdefull hjälp för oss! Syftet var att vi på ett bättre sätt skall kunna följa upp vår verksamhet och bli en växande förening där människor kan mötas. Sammanställning resultat
 

Senast ändrad 2018-07-10 07:23.


Soft träning

Vi vet att den mjukare typen av träning är viktig för kroppens inspiration till uppbyggnad och återhämtning. Därför har vi i Friskis skapat en inriktning som vi kallar soft träning. Här är det ett ostressat tempo där vi använder utvalda övningar.
 

Jympa soft

Jympa soft är en jympa som har jympans energi men tar extra hänsyn till muskler och leder. Här kan du bygga upp styrka, kondition, stabilitet och rörlighet med säkra rygganpassade övningar till inspirerande musik.
 

Träningsupplevelse

Ett lugnt driv i träningen, ett skönt flöde mellan de olika momenten, t ex finns det mer ställtid och mer tid för att hinna uppleva, förstå och vid behov anpassa övningen.
Övningar och upplägg är utvalda för att ge möjlighet till skonsam och tillgänglig utmaning (med avseende på t ex belastning och utgångsposition).
Extra utrymme för respektfullhet och inkänning för kroppen, själen och träningen. Det kan t ex handla om ett ledarskap där vi uppmuntrar deltagarna att lyssna till sin dagsform/kapacitet och samspela med den.

 

Dans soft

Musiken utgör grunden i skapandet av alla våra danspass. I Dans soft används blandad musik, nytt och äldre, gärna med stor igenkänningsfaktor. Musiken är varierad både vad gäller stil, energi och känsla. Exempel på stilar: musikal, disco, afro, swing, schlager, rock, street, jazz, hiphop, salsa, tango, latino, filmmusik, dansband, soul…osv.
Exempel på energi och känsla: mjukt, hårt, högt, lågt, dramatiskt, sensuellt, coolt, vackert.
 

Träningsupplevelse

Dans soft vänder sig till alla som gillar att röra sig dansigt till musik. Deltagarna blir inspirerade att dansa loss i olika musikgenres uttryck, känsla och rytmik. Upplevelsen är lekfull och utan prestationskrav. I Dans soft är kärnorden dansigt, lustfyllt, uttrycksfullt och tillgängligt. Många ska klara av att hänga med.
 
Belastningen är vald för att ge möjlighet till skonsam och tillgänglig utmaning (med avseende på hjärta, muskler och leder).
Extra utrymme för respektfullhet och inkänning för kroppen, själen och träningen. Det kan t ex handla om ett ledarskap där vi uppmuntrar dig som deltagare att lyssna till din dagsform/kapacitet och samspela med den.
 
 

Senast ändrad 2018-08-05 21:42.


Höstschema

 

Såklart att det blir höst så småningom! Här kan du läsa och ladda ner vårt Höstschema. Nytt i höst är Dans Soft på måndagar som Åsa Andtskär leder och Jympa Station på torsdagar med Tobias och Martin. I övrigt hittar du en härlig mix av träning på våra olika träningsställen.

Senast ändrad 2018-07-26 22:47.


Jympa station

En närliggande passvariant av vår klassiska Jympa med en egen karaktär och profil. Station är Jympa för dig som gillar enkel och styrkeinriktad träning. Med träning i stationer blir passet peppande och omväxlande.

I större delen av passet tränas styrka i stationer, där övningar med enbart kroppen som belastning och med olika redskap varieras.
 

Träningsupplevelse

Station är ett jympapass och bygger på jympans principer om rörelser/övningar, musik och ledarskap. Passet är allsidigt, energifullt och innehåller alla träningskvalitéer men med större fokus på styrka. Ledarskapet bygger till största delen på jympans metodik och pedagogik där deltagarna härmar ledaren. I stationerna förekommer dock ett mer guidande/instruktivt ledarskap med kommandon och instruktioner till övningarna.

 

Senast ändrad 2018-08-13 20:59.


Anteo utvecklas av Defendo Sverige AB, 2007-2018 #78